Friday, January 10, 2020

Aventinus (TAP 06)


Aventinus (Schneider, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Weizenbock" ja hinnang 100 punkti. Untappd ütleb: "Bock - Weizenbock" ja hinnang 3,98 punkti

Huvitaval kombel UT eristab aastakäike - see on küll tänuväärne, aga kuskohast nad selle aastakäigu välja loevad, tootja pole seda ju sildile kandnud? Lihtsalt ise omistavad vastavalt tootmisaastale?

Tootjainfo: "For golden moments by the fireplace: "Mein Aventinus" - the wholehearted, dark ruby coloured wheat beer, intensive and fiery, warming, well-balanced and tender. Bavaria's oldest wheat "Doppelbock" - brewed since 1907! Its sturdy body in combination with its sweet malty aroma is an invitation to profound indulgence - an ingenious blend with a strong body. Perfectly matches rustic dishes, dark roasts and sweet desserts.
IBU 16"

Avastasin, et olen seda 3 aastat tagasi hinnanud. Aga eks nüüd olegi siis paras võrrelda oma toonast ja nüüdset arvamust.

Keskmist kasvu pudel, elegantne lilla-kuldne sildikujundus. Kollakas tihe vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt pruun.

Aroom ... oooojeeee ... pehhhhmeeee, mõõõõnus, täiiidlane, mesine ja banaanine, meekärg ja portvein. Oi see on luksuslik ja rammus ja enesega rahulolev nagu tubli kaupmees peale edukat kaubaretke kaugele maale.

Esmamekk on raskepoolne ja magus-mõrkjas, veidi karamelline ja kukekommine. Keskmaitse laotab ühelt poolt lauale viigimarju ja teisalt kuivemapoolset portveini, rääkides sinna juurde vahvaid lugusid oma reisidelt ja mugisedes ise sinna juurde naeru, vats ja vuntsid vappumas. 

Lõppmaitse - muskaatpähkliga ei tohi kunagi liiale minna, kuid siin on seda just parasjagu, et mitte varjutada ülemäära küpsenud banaani ennast. Järelmekk on mõrkjas, veidi puidune, täis nelgi ja muskaadilaekas hoitud vanu kirju ja fotosid, mis panevad head peremeest üha lahkemalt klaase täitma ja vanu ning uusi nalju läbisegi rääkima.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Nisu-doppel-bock. Ohhh. Millal ometigi meil neid tegema hakatakse?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment