Thursday, January 23, 2020

Piraat


Piraat (Õllenaut / Йохохо, Eesti / Venemaa) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb "IPA - Sour" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "IPA made sour with yogurt
IBU 18"

Väike lihtne pudel, sildil on koja tunnusmehike piraadilikus vormistuses. Sentimeetrine valge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on mõõõõõõõõõnusalt ja maaaaaahlaselt hapu, meenutades sõstraid ja tikreid ja granaatpihlakaid.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja mõõdukalt hapu.  Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, meenutades toorevõitu valgete viinamarjade kestade mälumisest tulenevat parkivat-mõrkjat tunnetust. Lõppmaitses tulevad rohkem esile toorevõitu tikrid ja mõrkjad, veel valged pohlad. Järelmekk vabastab selle mõrkjas-hapuka pealispinna alt aga mõnusa sutsaka suisa mesist magusust, meenutades ehk meega segatud pohli.

Keskmisest kriips raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe! Väga-väga mõnus hapukas-mõrkjas karastaja, kuigi miks sellele joogile IPA liiginimetus on antud? Pigem "sour APA" oleks õigem olnud, kuid lahe ja teistelegi soovitatav klaasitäis või isegi kaks!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment