Tuesday, January 28, 2020

Emerald Dream


Emerald Dream (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IIPA - Imperial / Double IPA“ ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 3,79.

Tootjainfo: "IBU 87"

Keskmist kasvu purk, sildil smaragd-kass. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasist ja püsib päris kaua, haakudes ka mõõdukalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom. Nojaaaaaa! Justnimelt niimoodi peabki üks topelt-IPA lõhnama! Kuusejämeduselt ja greibilaiuselt! Vaiguselt ja mahlaselt, pigem mõrult kui puuviljaselt. Kargelt ja värskelt ja hommikuhalla taoliselt.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrudake. Selline greibimõru, mis ei aja silmi vidukile, kuid puhastab kõik meeled ja maitsed ja avab nohuse nina. 

Keskmaitse muutub jämedamaks ja sametisemaks. Ülivärske humalane kõrvetus paneb keele krobisema ja koputab vastu selja-aju, väändub ümber kõrvade ja lükkab juuksed silmadelt kõrvale.

Lõppmaitse pehmendab küll kõrvetust, kuid väänab juurde mõrkjust. Silmanurgad hakkavad veidi kipitama, kui üritad seda mõruvaiku läbi nina välja puhuda.

Järelmekk toob mängu pomelo mahlaka hapukas-mõru ja lisab ka mõruapelsini vaigust-eeterlikku meeldetuletust selle kohta, et kõik meeled on lõplikud ning kuskiltmaalt saabub piir. Et peale seda õlut enam pole mõtet uusi humala-elamusi otsida, lähemad paar tundi saab su keel olema tuhm ja tuim nagu hambaarsti juurest tulnuna.

ÜBERTASEME RÜÜBE!!! Ah ei, mis kurat, olgu siis Mega öeldud! Sedasorti doppel-IPA, mis tänu oma värskusele võiks täiesti ka triple-IPA rajajooneni ulatuda, kuid samas pole õnneks nii kange, mistap saab seda elukat ka mitu klaasi võtta. Aga peale seda on mõte vahetada tuba, žanrit, meelt ja usku, sest iga järgmine IPA samal õhtul mõjub ilmselt vesisena.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment