Monday, January 6, 2020

Ensemble Six


Ensemble Six (Sori, Eesti) prk 0,5 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA
" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England" ja 3,68 punkti.

Tootjainfo: "This Double Dry Hopped DIPA is a showcase of Cashmere, Mosaic and Citra hops. Our Ensemble series IPAs have a perfect smooth body to give a good compliment to these phenomenal hops."

Keskmist kasvu purk, seeria tunnussilt tumesinisel-tähelisel põhjal. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasi, püsib väga kaua ja haakub tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - veidi hämuselt kuldne. Aroomis on Citra ja Mosaici kerget käimlanooti, kuid selle ees laotub laial suur mägi üleküpsenud mangosid ... noh lausa kõduäärele jõudnud meloneid.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse on mõrkjas, ohakane, kirbevõitu ja vaigune. Lõppmaitses üritab mängida puuviljaste hapukas-magusate värvidega, kuid see jääb karvase tumekollase mõrkjuse varju. Järelmekk leebub veidi, annab tunda pisut puhtamat greibist nooti, kuid jääb siiski kirbesse nurka kinni.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Hea taseme rüübe. NEIPA mõttes ju isegi täiesti kena tegu - hämune (ja mitte porine) ning kirbe (aga mitte vastuhakkav). Aga karvane ja kore on ta ikkagi, teise klaasi järgi käsi ei sirutuks
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment