Friday, January 3, 2020

Mongo


Mongo (Port Brewing, USA) pdl 0,66 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 99 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,88 punkti (miskipärast on siin kirjas 8,0 %vol, pilt on teine, järsku pole päris sama jook?)

Tootjainfo: "A Double IPA brewed in memory of the brew cat"

Kopsakas pudel, sinine-lainene sildikujundus, lainelaual laskumas kass. Kollane vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - vähese teralise kõljumiga kuldne. Aroom on mangusakas ja mangone, humalad on siin küll surnud, kuid sõõrmeid paitab ikkagi meeldiv hõng. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas ... või isegi mõru. Keskmaitse jätkab sama ohakaselt mõrul lainel, kuid sellele lisanudb ka pehmem ja troopilisem külglaine, mahendades esmast karmust. Lõppmaitse ajal triivib siia manu ka hapukas-marjane loksumine, kuigi mõru põhilaine jätkab samal ajal kasvamist. Järelmeki ajal saavutab mõrusus juba tsunami kõrguse, vürtsikas vahupilv selle tipus vaid toonitab asja enda karmi mehisust.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõru-magusakas-mõru-hapukas-mõru-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. Ülevõlliselt karm ja samas väsinud kraam, ilmselt algselt mänglevamad-mahlasemad toonid on maha käinud, kuid selles joogis on endise vägevuse rammu nagu vanas kindluses, kus enam pole küll vibumehi tornides, kuid vanad sõjasarved kaiguvad veel varemeis.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment