Friday, January 10, 2020

Hopfenweisse Weizendoppelbock (TAP 05)


Hopfenweisse Weizendoppelbock (Schneider, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale - India / Hopfenweisse
" ja hinnang 98 punkti. Untappd ütleb: "Bock - Weizenbock" ja hinnang 3,85 punkti
Huvitaval kombel UT eristab aastakäike - see on küll tänuväärne, aga kuskohast nad selle aastakäigu välja loevad, tootja pole seda ju sildile kandnud? Lihtsalt ise omistavad vastavalt tootmisaastale?

Tootjainfo: "Go on a discovery: "Meine Hopfenweisse" - the incomparable experience of indulgent drinking, that exceeds all expectations … hoppy, but flowery, bitter and full-bodied, and still with a sweet malty aroma - this is how multifaceted wheat beer can actually be. A real delight in the special Schneider way! And when it comes to spicy dishes or refined chocolates the "Hopfenweisse" unleashes no less than a pleasant tremor of the senses.
IBU 40"

Avastasin, et olen seda 6 aastat tagasi hinnanud. Aga eks nüüd olegi siis paras võrrelda oma toonast ja nüüdset arvamust.

Keskmist kasvu pudel, klassikaline saksapärane sildikujundus. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja kestab mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on kuldroheline - bockilik magu pehmus ja murune mõrkjas humalasus moodustavad kokku värskuse!

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja hapukamaks, meenutades tikreid ja vürtsikaid ahjuõunu. Lõppmaitse on kõrvitsamehune ... õigemini grillitud kõrvitsa taoline ja kaneeliselt vürtsikas. Järelmekk on magus-vürtsikas, nagu pehme ja mõnus kõrvitsa-pirukas kõigi ootuspäraste kõrvitsavürtsidega.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Njaaaa, jook pole ise karvavõrdki nende kuue aastaga kehvemaks jäänud, lihtsalt vana Gambrinuse keel on lähedasi jooke ka muid saanud mekkida ... ehkki IPA'tasemel humalane nisu-doppelbokk on siiani maru haruldane loom õlledžunglis!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment