Sunday, January 5, 2020

Gosedept Blueberry


Gosedept Blueberry (Brewlok, Venemaa) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Gose - Fruited" ja 3,74 punkti.

Tootjainfo: "Мы продолжаем «день открытых дверей», второй «кабинет» Gose департамента! Лёгкое кислое пиво, по мотивам главного хита пивоварения города Лейпциг. Легкое пиво с 5% abv. и 13% плотностью, освежающий вкус черники, с едва уловимым солоноватым привкусом."

Vähene roosa vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt murelipunane. Aroomis on juba kaugelt tunda soolakat vinet, lähemalt nuuskides lisnadub sellele erk marjane hapukas-magus mahlasus ... ja kas nüüd teadmise tõttu või muidu, aga no tõepoolest see lõhnab nagu mustikas!

Esmamekk on keskmise kehaga ja soolakas-magusakas. Keskmaitse on hapukas-magus, marjane ja veidi keelekülgi parkiv. Lõppmaitse muutub huvitavalt kombel sedamoodi mage-magusaks nagu kultuurmustikate puhul tunned ... aga kuskohast siis need intensiivsed muud noodid tulevad, kuna kultuurmustikas pole kuigi maitseküllane? Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, keelepära veidi parkiv ja õrnalt soolakas.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, soolakas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-soolaka buketiga Übertasandi rüübe! Väga mõnusalt marjane goseke, mille puhul küll tekib põgus kahtlus essentsi kasutamises ... aga ikkagi on üks lahe lonks nautida ja eri maitsekihte lahata.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment