Wednesday, January 15, 2020

Buckwehat king


Buckwehat king (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "IPA - Hazy / NEIPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja hinnang 3,88 punkti.

Toojainfo: "Juicy gluten free IPA brewed with buckwheat malt. Hops: Galaxy, Styrian Dragon, Centennial, Citra
IBU 40"

Väike purk, sildil keset viljapõldu trooniv kuldvuntsiline tegelane. Pöidlapaksune valge vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid haakub veidi siiski pitsjäljena klaasiseintele. Õlle värvus - pilviselt apelsinimahla karva. Aroom meenutab ehk samamoodi apelsinimahla, aga kuidagi loiult ja väsinult. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja ootamatult tugevalt magus, mille taga aimdub ka pisut tasakaalustavat mõrkjust. Keskmaitses magusus taandub mõrkja ja selgelt tatralise surve ees. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, mandariinide ja magusate üleküpsenud apelsinide segugune, selline veider magus-mõrkjas marmelaad midagi pakutakse koos tatraküpsistega. Järelmekk muutub hapukamaks ja vürtsikaks, õrnalt ulatub isegi humalahammustus läbi magusa apelsiniteki.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja mehuja paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusa buketiga ÄÄÄRMISELT VEIDER, kuid siiski positiivne rüübe. Apelsinidžemm tatraküpsisel!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment