Thursday, January 2, 2020

El Rey Dorado


El Rey Dorado (Lehe, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / NEIPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untapped ütleb "IPA - American" ja 3,57 punkti

Tootjainfo: "This Beer is like a Mythical City of Gold. Full of Golden Promise malts, a lots of Eldorado, there are many Vic Secrets and nobady knows why Idaho 7?
IBU 50"

Väike purk, sildil inkalik kuldmedal. Sõrmepaksune valge vahukiht püsib üsna kaua ja haakub ka päris kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on kirbelt humalane ja puuviljane, üsna selline, nagu NEIPA'lt ootakski (huvitav, kes see tühm isend õlle UT's "american IPA" stiili alla pani?

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magus, troopiline ja puuviljane. Keskmaitse jätkab sama troopilisel lainel, kuid siia liitub veidi kirbemaid, vaigusemaid toone. Lõppmaitse on juba hapukam, mahlasem ja greibisem, veidi vürtsikas ja mulksuvalt rõõmus. Järelmekk on hapukas-magus, vürtsikas torkivus tugevneb kirbuse piirimaile, mõrkjas kuivus tagaplaanil mõjub väga kosutavalt ja tasakaalustavalt.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe! Selline NEIPA, mille mahlase karguse eest on tema veidi mudane välimus täiesti andeksantav. Võtaks kohe teisegi klaasi ning ehk kolmandagi :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment