Monday, July 4, 2022

Stay Frosty IPA

Stay Frosty IPA (Reuben's, USA) prk 0,355 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja 60 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Cold" ja 3,68

Tootjainfo: "Stay Frosty is a modern West Coast IPA fermented at cool temperatures that is supremely crisp and hop-forward
IBU 50"

Väike purk, jäine kujundus. Hõre erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõneti. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on huvitavalt, ehkki leebeltmagus-mõrkjas, meenutades värskelt varrelt kaksatud kummelivart ja vahtranina.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõru-magus. Keskmaitse - humalahammustusega, lausa valge pipra taoliselt vürtsikas, magus, kuiv ja karge. Lõppmaitse - kuiv, keelekülgedele kummalise vaigususega nakkuv, veidi häirivaltki agressiivne ... ja samas nii meeldivalt üllatav oma teistmoelisuses. Järelmekk - intensiivselt mõru-magus-mõru, vähese hapendatud kasemahla fooniga, veidi vägivaldne ja kurkukuivatav.

Friigikas. Leebel, kuid väga erilisel moel äraspidine. Üliharva juhtub, et vana Gambrinus saab öelda - jaaaa, vaadake seda õllestiili ma proovin esmakordselt! Seetõttu nüüd ei oska muhvigi öelda stiilipuhtuse kohta, kuid seda enam sooviks samast seeriast asjadega veel kohtuda.
---
pilt isetehtud

2 comments:

  1. http://tartugambrinus.blogspot.com/2021/12/pakane.html?m=1

    ReplyDelete