Monday, May 2, 2016

Ameerika Trump

Ameerika Trump (VonHop, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Ratebeer ei tunne veel ei tootjat ega toodet ... ning ehkki sildil on kirjas, et pruulitud on jook nanoPruul juures, ei leia RB seda jooki ka sealt.

Tootjainfo (ohisssssand kui väikeses šriftis!): "Pruulimisel on kasutatud Pale Ale, CaraMunic, Caramel linnaseid ja kaerahelbeid. Lisaks Magnumile, mis annab mõrkjat maitset on kasutatud maitseks ja lõhnaks ohtralt Cascade ja Citra humalaid. Kääritatud Ameerika Ale pärmiga.
IBU 38"

Väike lihtne pudel, sildil ... no ongi Tema Ise :) Sentimeetrine valge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - hämuselt kuldoranž. Aroom on mõnusalt puuviljane, mango ja papaia segune.

Esmamekk on täidlane ja magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks, puuviljasemaks, siin segunevad nüüd juba kodusemad tikrid, valged sõstrad ja pihlakamarmelaad. Lõppmaitse on jällegi nihkunud, seekord mõrkjamasse kanti, pihlakale lisandub ka kuivatatud pohla, kuid selle taga leiab ka kuivatatud virsikuid. Järelmeki mõõdukalt vürtsikas ja toekalt mõrkjas segu jääb keelepärale väga pikaks, tuues mängu röstleiva tummisust.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kreemika paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga VÄGA heal tasemel rüübe. Kaerahelbeid on pisut liigagi himukalt lisatud, APA võiks olla kuivema olemisega ... aga no samas ega ei pea ju reeglite järgi mängima. Igatahes praeguse tulemuse puhul tahaks siia juurde midagi vürtsikat ja silmiavavat ... nt väikeseid marineeritud tšillikaunakesi, mida puhtalt vembu mõttes võiks enne suhupistmist kasta meekausikesse.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment