Tuesday, May 24, 2016

Trappist India Pale Ale


Trappist India Pale Ale (Spencer, USA). pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang on 77 punkti.

Tootjainfo: "Inspired by American brewcraft creativity, Spencer IPA is crisp, fragrant, and golden-hued. Generously hopped, bright, bitter – one of a kind."

Väike lihtne pudel, lihtne tumeroheline silt väikese kellatorni motiivikesega. Erkvalge sentimeetripaksune vaht püsib väga korralikult. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on raskepoolne, magusakas-mõrkjas, päikesekuuma kanarbiku ja vaigu taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub tunduvalt mõrkjamaks, vaiguseks, puidu ja mesilasvaha nootidega täidlaseks tegelaseks. Lõppmaitses .... huvitav, miks tulevad silme ette loorberilehed ... siin on mõrkjaid raskeid eeterlikke ühendeid, mida elustab kibuvitsamarjane hapukus. Järelmaitse käänab aga lustakalt hoopis teise külje, veeratades keelele ümaraid puuviljaseid toone, mille hulgast leiab kohe üles ananassi, kuivatatud aprikoosi ja kuldsed rosinad.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Väääga hea tasemega rüübe. Stiilimääratlusega on mõistagi veidi keerulisemad lood - klassikalise IPA jaoks on ta veidi tuhmivõitu, ehk inglaspäranegi. Massiivselt linnaseline ja ontlikult mõrustatud, nii et ... imperial bitter oleks ehk õigem nimetus? Kuulge, mulle meeldib endale see stiilimääratlus - keegi võiks võtta seda ju teha!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment