Thursday, May 5, 2016

Kanarbik


Kanarbik (Muddis, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scottish Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kange Šoti õlu "Wee Heavy", tugevalt linnaseline, karamelline ja kergelt vütsikas. Pruulitud Eesti kanarbiku ja sangaste rukkilinnastega."

Väike lihtne pudel, ümarvormiline silt on mõnusal eristuv. Vaht praktiliselt puudub, mis on sedasorti õlle puhul väga suure küsimärgi tekitaja. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne punakaspruun. Aroom on tugeval, lausa mesiselt linnaseline ja veidi ürdine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse jääb samamoodi magusaks, tuues juurde vaid õige vähese mõrkjuse ... meenutades ausalt öeldes maltoosat. Lõppmaitse ... no magus noh, ehk vaid vähese leivase hapuka kõrval-vihjega. Järelmekk meenutab ausalt öeldes rohkem kodust magusat kalja kui õlut.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga veider rüübe. Kiita saab seda jooki ehk väga hästi ära peidetud alkoholi eest. Aga šoti wee heavyst on asi küll pisut mööda ning sisuliselt 0-karbo muudab taju pigem maltoosa-kalja sarnaseks.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment