Sunday, May 1, 2016

Anglo-Belgique IPA

Anglo-Belgique IPA (Buxton / Lervig, UK / Norra) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale" ja hinnang hinnang 97 punkti!!!

Tootjainfo: "Pale ale with accentuated, IPA style hop character, fermented with Belgian a strain descended from Buxton’s Patersbier. V in Buxton’s Belgian series."


Lihtne väike pudel, mustjas-kuldsel sildil sulega tindipott ja humalakäbid. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga tugevalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom mõjub belgia klassikana - magusakas, veidi puuviljaselt hapukas ja mõõdukalt vürtsikas. Siin seguneb ananass, kiivi ja ... kummalisel kombel ka kurgimarinaad?

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse segab kokku belgia algupära, troopilise puuviljasuse, kommisuhkru ja põneva omanäolise mõrkjuse. Lõppmaitse on mitmetahuline - siit leiab kuivatatud virsikuid ja värsket heinakõrt, mangot ja greipi, nätsukommi ja rosinaid. Järelmekk suristab keelepäral vähese vürtsikusega, kestma jäävad aga sidrunikoor ja greibimarmelaad.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Ohtlikult lihtsalt joodav, põnevalt mitmenäoline ... kuid isegi belgia mõttes annab ta vaevu IPA-mõõtmed välja.

------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment