Tuesday, May 10, 2016

Mandarin

Mandarin (Kingpin, Poola) pdl 0,5 l. alc 7,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 93 punkti!!

Tootjainfo (google tõlke vahendusel): "Fresh and flavorful West Coast IPA with a clear profile of the US and New Zealand hop varieties. Cytrusoów aromas and tropical fruit harmonize with leafy aroma and bitterness of high-quality green tea sencha."

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnussiga seekord asiaatlik. Valge vaht täidab le poole klaasi ja on tugevalt põsiv ning ka kenasti end klaasiseintele haakiv. Õlle värvus - tuhmilt tumekollane. Aroom on mõrkjas-hapukas, tsitruseline ja selgelt meenutab pikki krussi teelehti, mis värskelt peale kallatud keeva vee mõjul end vaikselt lahti rullivad.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas, parkivalt teemaitseline, hapukas ja õline. Lõppmaitses hakkab jube põnevalt kaasa mängima keele alumine külg, mis muidu üsna leplikult vait on, kuid nüüd undab veidi heitunult kaasa. Järelmekk on magusakas-vaigune, vürtsikas ja mõrkjas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Juba IPAna on asi kiiduväärt oma oivalise maitsetasakaalu poolest, kuid see va teelehe-trikk annab sootuks tavatu suutunnetuse, mis paneb asja tõsiselt kiitma! Pakkuda koos kuivatatud ja suhkrustatud ingverilaastudega.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment