Saturday, May 14, 2016

Tume(p)aine

Tume(p)aine (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Liigimääratlus: porter

Tootjainfo: "Munich, Cararye, suitsu- ja šokolaadilinnas, maitset annavad viigimarjad ja vanilje. Mõruduse eest hoolitseb Target.
IBU 28"

Väike lihtne pudel, sildil ... oleks justkui keegi :) Pruunakas vaht täidab kolmandiku klaasist ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - must. Aroom on mõõdukalt magusakas, kohvine ja šokolaadine.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on röstine, leivakooriku ja kõrbenud rosinate mekiga. Lõppmaitses leiab üles ka lubatud viigimarjad, ehkki nad jäävad tugeva röstise põhitooni varju. Lisandub kohvi-iirise nüanss, mis muudab kogu elamuse rikkalikuks ja täidlaseks. Järelmekk on vürtsikas, mõrkjas ja mõõõnusalt kohvine.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Viigimarju oleks võinud kõvasti rohkem panna, porteri seest ei paista nad muidu välja, kuid väääääääääga hea klaasike on see nii ehk naa. Siia kõrvale soovikski saada poolkuivatatud viigimarju.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment