Tuesday, May 10, 2016

November


November (Muddis, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dunkler Bock" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tumedat bockbier´i pruulisid mungad paastu ajaks. „Vedel leib“ on tugeva linnase ja kuivatatud puuvilja nüansiga."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord mustal põhjal. Sõrmepaksune kollakaas vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne punane. Aroom on magusakas-mõrkjas, leivane ... ei lausa leivasupine :) Ja veidi suitsune ja pähkline kah.Noh ühesõnaga täpselt selline nagu ma dunkelbockilt ka ootaks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse mängib karamelli ja röstpähkli intensiivsete varjunditega. Lõppmaitses lisandub veidi kuivatatud pohlade hapukust ja leivakooriku mõrkjust. Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja õrnalt nelgiselt vürtsikas, mõne hetke pärast hakkavad keele taganurgad mõnusalt nurruma.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel rüübe! Täpselt see mida dunkelbockilt oodata on, stiilipuhas ja maitsekas. Pakkuda koos äädikaste peedikrõpsudega.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment