Wednesday, May 18, 2016

Ginie


Ginie (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Gin-inspired gose brewed in collaboration with To Øl. This mildly sour beauty of a beer is spiced with pink Himalayan rock salt, coriander seeds, juniper berries, spruce tips, rose petals, rosemary and ginger."

Väike lihtne pudel, õhuliselt valgel sildil on kujutatud kõik need lisaained mis seesinase kummalise rüüpe tegemiseks kasutati. Valge vähene vahukiht pole suurem asi püsija. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom. Oi. See väärib nüüd uuesti sissehingamist. Esmalt leebelt magusana algav lõhn muutub soolakaks ja roosiõli seguseks. Selline ... kummaliselt päikeseline ja omamoodi värske nagu suvehommik mereäärsel düünil kasvavas õitsvas kibuvitsapõõsas.

Esmamekk on ... kreeeeeps ... HAPU! Hapu-hapu-hapu ... ja siis veidi magus kah.

Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, vaigune, kadakane ja keeltkratsivalt parkainerohke. 

Lõppmaitse meenutab pooltooreid pohli ja kadakamarju üheskoos närituna. Võddddin käib läbi keele ... kuid see on sihuke rõõmsa ehmatuse värin.

Järelmekk vajub korraga kuidagi vesiseks, jäädes otsekoheselt hapukas-mõrkjaks. Või mis hapukas, HAPU ikka. Ja MÕRU kah. No ja veidi kibuvitsa kah.

FRIIGIKAS! Sihuke ... brrrrr ... aga kummalisel kombel tahaks veel. Ja siis veel. Ja veel. 
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment