Thursday, May 26, 2016

Okkaline XXL

Okkaline XXL (Vormsi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Okkalise IPA suurem vend. Tugeva humalaga IPA gurmaanidele"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt on sama roheline kui hariliku Okkalise puhul. Valge sõrmepaksune vaht püsib VÄGA kaua ja jätab kenakese vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - õrnalt uduselt tumekuldne merevaik.

Aroom. Oi see ON okkaline. Aga see on sihuke mõnus okkalisus, mis ei torgi üleüldse, vaid paiiitab ja silitab. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... oi see on mõnnnna, selline täidlane ja sametine, hapukas-magusakas, kadakane ja männivaigune, pidulik ja kodune ühekorraga. Justkui oleks talutaat lipstüki ette sidunud ja viigipüksid jalga tõmmanud, justkui ennemuiste kui kõrge kooli sees sai suure linna sees käidud.

Lõppmaitse mõjub suisa piduroana, sihandse mesise ja vaigusena. Huvitav, kas kadakamarjadega timmitud mesi võiks hea olla? Igatahes praegune variant meeldib Gambrinusele küll ülikoleväga. 

Järelmekk läheb vaikselt mõrudamale poolele üle, kuigi sametist magusust jätkub siia ka ikka kohe kopaga. Vürtsikas-mõrkjas surin mõjub raskelt ja kleepjalt, vaiguselt ja mesilasvahaselt.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Vaigusemate IPAde üdimõnus esindaja, ülevõlli ehk Megatasandile väääga lähedal seisev tegelane. Vana Gambrinus on ruik-rahul, et säänseid asju ikka siin meie tibatillukesel õlleskeenel tehakse.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment