Sunday, May 29, 2016

Alaus Kelias


Alaus Kelias (Rinkuškiai, Leedu) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "premium lager" ja hinnang 16 punkti.

Tootjainfo: "Beer Road Alk.5.5% by volume - an authentic beer Biržai region, long matured, rich malt flavor with a solid foam, slightly noticeable barley malt sweetness and good fit noble aromatic hops aroma."

Väike lihtne pudel on mässitud paberpakendisse, millel ilutsevad ettevaatust sisendavad suured medalid. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on magushapukas ja saiane.

Esmamekk on ... MAGUS! Jestas miks ta niiiiiii magus on? Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, karamelline ja kuidagi sünteetilise mee taoline. Lõppmaitse lisab veidi päästvat hapukat tooni. Järelmekk püsib pikalt mõrkjas-magusa ja kuivapoolse maitsejäljena.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magusa buketiga kentsakas rüübe. Unterbier ei tahaks selle kohta öelda sest noh maitset on siin ikka vägevalt ... aga see maitse koosneb põhiliselt linnasesiirupist.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment