Monday, May 23, 2016

Kosk


Kosk (Kolk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel ei toojat ega toodet, tootja ise on sildile  kirjutanud: "saison"

Tootjainfo: "Saison on Prantsuse stiilis hele keskmise kangusega õlu. Põhilise lõhna- ja maitseprofiili annab sellele õllele Saisoni pärm. Õlu on kollakas-kuldse värvusega ning väga kuiv ja kergelt happeline. Maitses domineerivad vürtsikus ja piprasus ning kergelt lillelised ja puuviljased estrid, mis tulevad põhiliselt pärmist. Meenutab kuiva prantsuse õunasiidrit. Kergelt happeline ja väga värskendav.
IBU 18"

Väike lihtne pudel, valgel põhjal hõbedane kiri mõjub värskelt ja uuenduslikult, nii nagu ka sildi omanäoline lõige. Kiita tuleb ka alustava pruulikoja pingutust omanimelise korgi kasutuselevõtu eest. 

Vähene valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - hämuselt valkjas-kollane. Aroom - algul viskab korraks eemalt ninna laudalikke noote, mis on sellele stiilile omased. Lähemalt nuhutades on aga tegu klassikalike hapukas-vürtsika saisoniga, millel lisaks veel biskviitjat pehmust ja närtsinud heina.

Esmamekk on kerge kehaga ja tublisti hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, tihkepoolne ja biskviitjas, meenutades sidrunikeeksi. Lõppmaitse ... oi see on maitsetihe, magusakas-mõrkjas, keelekülgi vürtsikalt kõditav, päikeseline ja soe, kenake ja armastusväärne. Järelmekk muutub kuivaks, mõrkjaks ja lausa keelepära parkivaks ... nii muhedalt hea, et paneb lausa naeratama :)

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga Väga-väga hea tasandi rüübe! Saison selle sõna klassikalises võtmes, ei mingeid üllatusi ega nurgakesi. Ideaalne suviseks verandajoogiks koos puuviljavardaga.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment