Saturday, May 28, 2016

Trappist Holiday Ale


Trappist Holiday Ale (Spencer, USA). pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang on 92 punkti!

Tootjainfo: "Mahogany in color, wholesome in body, lightly spiced, a heart-warming feast day ale from our table to yours."

Suur pudel, mille kork-korki hoiab kinni traathoidik. Lakoonilise kujundusega sildi on seekord tuhmpunane. Kergelt kreemikas-kollakat karva vaht täidab 3/4 klaasist, püsides megakaua. Õlle värvus - kirkalt punakas-oranž. Aroom on vürtsikas-magusakas, peamiselt domineeriv nelk, lisandub ka rosee-pipar ja veidi kaneeli. 

Esmamekk on keskmisest vaid veidi raskema kehaga (9-kraadise kanguse juures!) ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse muutub kröömike raskemaks ja korruse võrra vürtsikamaks. Lisaks lõhnast tuttavale nelgile tulevad nüüd esile ka vaigusemad toonid, mida omistaks kadakamarjale. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks ning maitsesegu hakkab üha rohkem muutuma hõõgveini maitseainesegu taoliseks, kuhu lisanduvad tumedad rosinad ja veidi ka viigimarju. Järelmekk on vürtsikas-mõrkjas, karamelja taustaga, huvitaval kombel vürtsikat kalja meenutav ... kuigi nüüd juba ka tuntavalt soe, ehkki alkohol pole häirival dominantne, see soojus tuleb pigem vürtsidest.

Keskmisest tiba raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Vürtsõlu, mis sobib jahedamasse õhtusse jutuedendajaks. Siia kõrvale tahaks ka kesksuvel saada piparkoogikesi :)
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment