Monday, May 23, 2016

Pearl Harbor


Pearl Harbor (Kolk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,1 %vol. Ratebeer ei tunne veel ei toojat ega toodet, tootja ise on sildile kirjutanud: "american wheat ale"

Tootjainfo: "Pearl Harbor on hele ja humalane ameerika stiilis nisuõlu. Kerge hägusus on ette nähtud. Keha on kerge ja kuivapoolne, maitses on tunda nisu ja tugev humalamõru ning maitse. Põhilise karakteri annab sellele õllele Jaapanis aretatud humalasort Sorachi Ace. Sorachi on kergelt tsitruseline, unikaalse ja kordumatu sidrunheina meenutava ja kergelt seebise aroomiga humalasort, mida on keeruline mõne teisega segamini ajada. Kerge keha ja madal alkoholisisaldus teevad sellest väga kergesti joodava ja värskendava õlle.
IBU 25"

Väike lihtne pudel, valgel põhjal hõbedane kiri mõjub värskelt ja uuenduslikult, nii nagu ka sildi omanäoline lõige. Kiita tuleb ka alustava pruulikoja pingutust omanimelise korgi kasutuselevõtu eest.  Vähene erkvalge vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - piimjalt helekollane.

Aroom on põnev segu värskusest ja seebist :) Tunda on väga head vett, mille kargust rõhutab vähene sidrunine foon. 

Esmamekk on keskmise kehaga (nii lahja õlle puhul!) ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on hapukas, sidrunheina ja sidrunikoore taoline. Lõppmaitse on mõrkjas-vürtsikas, karge ja kosutav. Järelmeki hapukas-mõrkjas olek jääb segatuks nisuõlle mõnusa pehmusega.

Keskmisest ehk vaid kriips kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! No tõesti juhtub harva, kui nisukad on samas ka sellised suurepärased kosutajad. Maitsetasakaal ja joodavus - kõik mõjub lihtsalt oivaliselt. Pakkuda koos värske muru-tomati-kurgi salatiga
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment