Thursday, May 12, 2016

Checkmate

Checkmate (Tanker, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Porter“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfot ei leia kusagilt, sildil on lisaks tavapärasele koostisainete lühiloendile kirjas ainult üks erinev sõna: „laktoos"

Väike lihtne pudel, maleruudune sildikujundus. Kollakaspruun sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - sügavikpunane. Aroom on magusakas-kreemikas, mingi huvitava vürtsika nüansiga, mida võiks tinglikult lagritsaks nimetada.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub muhedalt kreemiseks, tuues samal ajal ka kohale lagritsa ja kergelt kõrvetatud puiduse mõrkjuse. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, ülekuivatatud kibuvitsamarjade ja tumedate rosinate taoline. Järelmeki mõrkjas-vürtsikas olek kulgeb kuskil lagritsa ja melassi vahepeal.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Tavapärasest porterist kõvvvasti kreemisem ja täidlasem, lausa balti porteri olekuga, kuid see on saavutatud laktoosi lisamisega. Suurepärane leid. Gambrinuse ainuke küsimus - mille poolest see nüüd erineb milk stout'ist? :)
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment