Sunday, May 29, 2016

Mandariinid ämbris


Mandariinid ämbris (Veski, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: "amber ale"

Tootjainfo: "Mandarina Bavaria, apelsinikoored, Chinook, Cascade
IBU 29"

Väike lihtne pudel, lihtsavõitu kuid ometigi andeka kujundusega sildil on äratuntav ämber mandariinidega :) Kork kargab maha terava plaksatusega ja puelist välja roniv kreemikat karva vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib üpris kenasti. Õlle värvus - uduselt porgandpunane. Aroom on magusakas, karameljas ja puuviljane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks, tsitruseliseks ... kuid jääb veidi mudruseks. Lõppmaitses hakkab domineerima roostene raudne robustsus, hapukas ja koredapoolne olek ei ole küll ebameeldiv, kuid ... kuivatatud nätskete õunte maitse oleks kohane nö konservi-õllele, kuid ei haaku amber eililt oodatava mahedusega. Järelmekk õnneks taandub, mõrkjas-vürtsikas segu paneb aju otsima ja oletamisi ka leidma apelsinikoort.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga rohmakapoolne rüübe. Stiili mõttes on see rüübe omadega metsas, miinuseks on ka lubatud apelsinikoorte sisuliselt olematu tuntavus. Aga kui võtta lihtsalt jook kui selline, siis on tegu enam-vähem OK tasemega.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment