Monday, May 16, 2016

India Ale


India Ale (Samuel Smith, UK) pdl 0,55 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Premium Bitter/ESB" ja hinnang 79 punkti.

Tootjainfo: ""Samuel Smith's India Ale is characterized by the colour of a golden sunset, a refined maltiness and an emphasis on the aroma and flavour from Britain's best hop gardens.""

Kopsakas reljeefkirjadega ja kuldkaelusega pudel, sildil ... noh ilmselt miski india paleelaadne asi? Kergelt kollakas vaht täidab üle poole klaasist, püsib päris kenajesti ja jätab klaasiseintele taandudses ka mõningase vahupitsi. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva merevaik. Aroom on magusakas, pisut iiriskommilikult karameljas ja koorene.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja leebelt magusakas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, kreemika olekuga. Lõppmaitses muutub pisut puiselt mõrkjamaks, parkides isegi veidi keelekülgi. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, kõrvetatud suhkru ja ülekuivatatud rosinate toonidega.

Keskmisest pisut kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Oivalises maitsetasakaalus suurepärane joogikas. Üsna pretensioonitu, kuid samas maitsekas. Kui võtta pudeli suuruse, kvaliteedi ja hinna suhtarv, siis on igatahes väga konkurentsis olev rüübe.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment