Sunday, May 15, 2016

Neeger, ma nägin sind Saku poes kilu ostmas! (9,4)

Neeger, ma nägin sind Saku poes kilu ostmas! (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,4. Liigimääratlus: must
IPA

Eelmine versioon oli 8,9%

Tootjainfo: "Koostis: pilsen, munich light, vienna, black linnased, fariinsuhkur, centennial, citra, cascade humalad, rosepipar, pärm"

Väike lihtne pude, naiseliku puudutusega sildil B.A, kilu hambus :) Tumekreemikas vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua. Õle värvus - must. Aroom on mõrkjas-vürtsikas ... huvitav miks tuleb silme ette bituumen?

Esmamekk on raske ja õlijas, magus ja vürtsikas ... see sissejuhatus on üle-elu-suurune ja jäme! Keskmaitse ... sajämejumal ... see oleks justkui melassi ristsugutis rosepipra ja kasetõrvaga! MMMagus, vürtsikas-hapukas, vaigune ja mõru ühekorraga. Räme värk noh!

Lõppmaitse leotab musti ploome tumeda rummi sees, kallab peale kaljakontsentraati ning segab seda lagritsaga. Nokurja, niimoodi ju ei tehta õlut, vaid valmistatakse peitsi suvilaseina võõpamiseks ja muidu putukatõrjeks. Lõppmaitse väänab keelele suuremat sorti sõlme peale, tõmbab kämblaga laksaka vastu kukalt ja udjab altpoolt lõuahaagi. Noh nii kontroll-lasuks või nii.

Rämeraske kehaga, naftalikult õlise paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-magus-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga OGAR RÜÜBE! Musta IPAga pole siin nüüd küll rohke pistmist kui seal ja käol - noh et mõlemad on selgroogsed või nii. "Hoppy imperial stout" - jah see oleks sellel kurikaelal õige nimi. Kuigi ... nimeta teda kuidas tahad, tappa saad sa tema käest niikuinii.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment