Sunday, May 8, 2016

Mordor

Mordor (Brancing pony, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Liigimääratlus: quadrupel

Tootjainfot pole.

Väike lihtne pudel, pruulmeistri tunnussildil Mordori silm ... vist? Tumekreemikas vaht täidab kolm-neljandikku klaasist ning püsib ülikaua. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. Aroom on mõnusalt hapukas, meenutades kreegikompotti ... selle taga avaneb aga süüüügavalt sisse hingates odraveini õilis magusus.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja nätsakalt hapukas-magusakas. Keskmaitse ... mmmm ... odravein, kreegikompott, pihlakadžemm, palinka, karusmarjamarmelaad. Lõppmaitses tuleb veidi ootamatult esile mõrkjas-suitsune toon, justkui oleks keegi joogi sisse visanud kõrvetatud õunapuulaaste. Soe ja tuhm küllus paneb silmi mõnuledes sulgema ja hetke nautima. Järelmekk on mõrkjamagus, alkoholisoe ja vürtsikas, pähkliküpsise ja murakalikööri segune ... ja seda mõnusaimat jooki rüüpad sa kreegipuust treitud pokaalist.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kleepja paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Megatasandi rüübe! Mitte küll niivõrd quad, kuivõrd odravein, aga digestiiviks igati paslik lonksuke
-------------
pilt isetehtud

1 comment: