Tuesday, April 26, 2016

Økologisk Stjernebryg


Økologisk Stjernebryg (Herslev, Taani) pdl 0,5 l. alc 8,0 %vol.

Ratebeeriga on asi segane. Otse sellenimelist jooki RB ei tunne. Kaudsete viidete järgi võiks seda tunda kui "Herslev Stjerne Bryg 2005 -" ning siis on liigimääratlus "Belgian Strong Ale" ja hinnang on 86 punkti.

Tootjainfo sildilt (guugeltõlke abil): "Christmas Beer with seven types of malt that makes a dark and reddish. strong malt flavor, good sweetness and a fragrance of Christmas and citrus. Suitable for Christmas and perfect as dessertol. Brewed by oko. Barley and wheat malt, oko. rorsukker, oko. hops, oko. Stjerneani, oko. coriander, and yeast. Ollet is not pasteurized or filtered."

Keskmist kasvu pudel, sildil nordilised motiivid. Sentimeetrine kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumeoranžika helgiga punane. Aroo on magusakas, melassilõhnane ja jõulune. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja  magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, tugevalt melassi ja kõrvetatud karamelli mekine. Lõppmaitses muutub mõrkjus intensiivsemaks, puiduseks, selle kõrvale tekib kuivatatud jõhvikate mõrkjas-hapukust, Järelmekk on magusakas-vürtsikas, piparkookide ja jõulude meenutuslik.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Belgia kangete eilide klassika, vähekese jõulude poole kallutatud kujul. Pakkuda koos piparkookidega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment