Monday, April 18, 2016

Kurginägu

Kurginägu (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: gose

Tootjainfo: "Cucumber ja lemon gose"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, kuid kaob kiirel ja valjul kohinal. Õlle värvus - kirkalt kollane.

Aroom ... oikuilahe! Karge ja kirgas värskus kõditab sõõrmeid juba eemalt. Lähemalt nuhistades muutub alguses peamiseks magus lapsemeelne limonaad, selle foonil tuleb tasahilju esile mõrkjas-soolakas merelik toon.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas-soolakas, nii nagu gose olema peab. Keskmaitses võimutseb sidrun ... no justkui oleks keegi kallanud ehedat kodust sidrunijooki! Lõppmaitses ... pagan kas see on nüüd sundmõte, aga igatahes tõepoolest arvab Gambrinus end ära tundvat värsket soolakurki :) Järelmekk on hapukas-magusakas ja kelmikalt vürtsine.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-soolakas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Veidi napakavõitu ja omaette naru pugistav, aga jummmel kui armas. Mõistagi juhul kui sa oled valmis muhelema koos friigikesega, sest no "normaalse" inimese meelest on soolane ja hapu õlu, milles leidub sidrunit ja soolakurki ... no ei ole normaalne :)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment