Sunday, May 15, 2016

Aquamaria

Aquamaria (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Liigimääratlus: dubbel

Tootjainfo: "Viite tüüpi linnaste ning kommisuhkru segu. Maitset annavad koriander ja apelsinikoor. Mõruduse eest hoolitseb Palisade
IBU 25"

Väike lihtne pudel, sildil ilmselt merelained? Kollakas sõrmpaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - tuhmpruun. Aroom on magusakas, kommisuhkrune ja ... uskumatult karge, huvitav kas see on apelsinikoore õlidest tulenev värskusetunnetus?

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas ... või lausa magus ikka kohe. Keskmaitses tasakaalsustab seda magusalaksu korralik mõrkjus ja belgia pärmile omane vürtsikus. Lõppmaitses on tunda koriandri eeterlikku vaigusust, kuid dominanandiks on midagi kuivatatud viigimarjade taolist. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, kauakestev ja keele tagunurki õrritav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Tavalise dubbel-tüüpi õlle mõnus edasiarendus, kuigi ma soovitaks veidikese seda tuunida, tuues sisse mõningase hapukus, praegune versioon on veidi liiga magusasse kanti kaldu.  Pakkuda koos veinis haudunud loomalihaga.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment