Sunday, May 22, 2016

Molotov Lite


Molotov Lite (Evil Twin, US/Taani) prk 1 pint.. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "topelt-IPA" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Back in the days, only uncomplicated and tasteless beers excited and people started feeling bored before happy hour was up. Molotov Lite is a understated tour de force in rebellious hoppiness, it’s a subtle spark for action and yet by far one of the most anti-authoritative beers ever made by Evil Twin Brewing."

Keskmist mõõtu purk, kujunduses pruulikoja tunnusmotiivid. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, olles mõõdukalt püsiv ning haakudes mõningal määral ka klaasiseintele. Õlle värvus - mõningase hõljumiga kuldne. 

Aroom. Oi see on iga IPAsõbra märg unistus. Nätskelt puuviljane, mõrkjalt vaigune, rammusalt heinane. See lõhn paneb pea ringi käima ja sunnib meeled unelema ... sulneim suveõhtu rannaäärsel pingil, välikohvikute sumine ja tuulelatvade kohin, valge tuul varbavahedes. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mütakalt puuviljane. Virsikukompott ja greibiviilakas. Ananassimehu ja mangomarmelaad.

Keskmaitse. Vaat kas pole kaunis see hetk kui päike puudutab silmapiiri. Praktiliselt hinge kinni pidades jääd jälgima seda kuidas tuleketas ulpub võbelevasse vaatepiiri. Ning alles siis kui viimane sädelus klõpsatusega kaob, hingad sügavalt sisse ja tunned ümbritsevaid lõhnu kuuekordse võimendusega. 

Lõppmaitse. Kuidas sa nüüd juba üle liivariba jõudsid, ei pannud isegi tähele. Ärkad alles kui sandaalid on vees ja püksisääred liiguvad koos lainetega üles-alla. Vabadus. Hõrk ja meeliülendav iseenda kõikvõimsuse ja kõik-on-veel-ees tunne. Kui ei janutaks, siis ei lähekski tagasi.

Järelmekk. Märg rada järel, liipad leti juurde, raputad sandaalist liiva ja päikeseloojangut ning tellid uue klaasi. Huvitav, kuskohast see kohvi nüüd tuli? Ahjaa, mõni narr joob sedagi. Kuid oi kui pullilt see kõik kokku seguneb ... taustaks sääskede ja siilide öö. 

Mõmmm. Tahan merd ja liivaseid jalgu. Jahedat ööd oma kaissu. Jalgrattaga põigata kõrvale hiilgavsilmsest kassist, kes kaob roostikust mändide vahele, hiir hambus. Vat siuke jutt siis kokkuvõtte asemel. 
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment