Thursday, May 19, 2016

Mürka pilsner

Mürka pilsner (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,6 %vol. Liigimääratlus: imperial pils

Tootjainfo: "vesi, odralinnased, Saaz humal, pärm. Viienda juubeliaasta eripruul."

Väike lihtne pudel, naiselik sildikujundus on seekord ülemääraselt keeruliseks aetud ... no kes see oskab mööda mootorratast ja kassnaist neid koostisosi taga ajada :) Erkvalge sõrmepaksune vaht kaob lausa mühisevat häält tehes kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane ... kuid vähese hõljumi hulgas on õlles näha ka mingid kummalised tükikesed ... kas humalamudru on sisse jäänud?

Aroom on magusakas, aga selle taga luurab mingi kirbe toon, mida võiks tinglikult lausa atsetooniseks pidada. Samas on samasugust vürtsikas-hapukat kirbust tunda mõnede belgia triplite juures. No aga liigume edasi.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse on puuviljane ja vürtsikas, tõepoolest pigem belgia tripel-tüübi esindaja taoline kui imperial pilsi moodi.

Lõppmaitse ... no jeerum, pimetestis oleks Gambrinus valmis kihla vedama, et tegemist on nt Vicaris või isegi Kasteel tripeliga! Magusakas, heledalt karameljas, vürtsikas, kuivatatud virsikute ja heledate rosinate nootidega. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, pidulik ja trompetina helisev, kauakaikuv ja vürtsikas.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Veidi vasturääkiv ja küsimusi tekitav, kuid seda nauditavam. Imperial pils ei peaks niiiiiiiiiiii tripel-õlle nägu olema, ehkki neil on sarnaseid jooni (eelkõige linnasevaliku lihtsus). Igatahes väga meeldiv kraam, mille kõrvale oleks paras pakkuda rammusat pasteedikest.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment