Monday, May 2, 2016

Rukkike


Rukkike(Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kerge rukkine saison mis pruulitud Eesti rukkilinnase ja Ameerika humalaga Cascade ning on kuiv-humaldatud Mosaic humalaga."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusmehike seekord sellises kerges suvises ... või isegi hilissuvises raamistikus, kui võtta arvesse viljapõllu kuldset karva :) Sentimeetrine kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - õrnal hämuselt kuldpunane. Aroom on mõnusalt värske, saisoniselt hapukas ja leivane ning mahlane.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, jõhvikamorsi ja leivakalja vahepealne. Lõppmaitses lisandub vähene vürtsikus, mis muudab üldise mahlase oleku veel karastavamaks. Järelmekis aga suureneb ootamatult mõrkja tooni osakaal, saavutades lausa keelt pisut parkiva tasandi.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Hariliku saisoniga mitte kuigi haakuv, kuid väga mõnusalt karastav rüübe, mis oleks otse oivaline värske suitsukala kõrvale.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment