Saturday, May 28, 2016

Värskendaja

Värskendaja (Veski, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: pilsner

Tootjainfo: "Hoiad käes Veski pruulmeistrite esimest pilsner tüüpi õlut. Värskendaja on eriliselt nauditava maheda maitsega hele kvaliteetõlu, milles on oskuslikult tasakaalustatud odralinnaste jõulisust ning päikeseliste Saaz ja Northern Brewer aroomhumalate sametine maitse. See õlu sobib ideaalselt kargeks värskenduseks ja mehiseks janukustutajaks toidulauale.
Vivat pilku!
IBU 27"

Väike lihtne pudel, lakoonilisel sildil ... hmmm ... sihuke täpikeste rida mis meenutab arvutiekraanil kerivat laadimis-ikooni :) Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tumekollane.

Aroom on pilsneri kohta üllatavalt magusakas, veidi lilleline ja heinane, kuid ausalt öeldes VÄGA meeldiv!

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, mesine ja õietolmune. Lõppmaitse toob juurde meeldivat hapukat lisatooni, mis on laagerõllele nii asjakohane ja antud juhul tasakaalustab ehk liiga magusat algust. Järelmekk paneb keelepära mõnusalt vürtsikalt õhetama ning muutub tunduvalt kuivemaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA hea tasemega rüübe! Pilsneri tüübilisest maitsetasakaalust ehk tiba liiga magusasse poolde nihkes, kuid kõva kiitust vääriv tegelane! Suurtootjad võiks siit õppida, kuidas ka suhteliselt lahja õlle võib väga maitsetihedaks muuta. Pakkuda koos hapukapsa-krõpsudega (jah ka selline asi on olemas)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment