Thursday, May 12, 2016

Kärbse jacuuzi

Kärbse jacuuzi (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,6 %vol. Liigimääratlus: belgia stiilis nisuõlu.

Tootjainfo: "Koostis: vesi, wheat blanc, pilsen, abbey ja cara lair linnased, tsitruse koored, saaz, styrian goldings humalad, koriander, pärm."

Väike lihtne pudel, sildikujundus mõnusalt naiseliku/kunstilise puudutusega nagu kõik viimatised. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on pidulikult kuldne, magusakas-vürtsikas ja sädelev :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas, meenutades belgia tripleid. Keskmaitse on hapukam, tsitruseliseline ja pisut veinine. Lõppmaitses aimdub koriandri mõrkjat vaigust puudutust, meenutades kadakamarmelaadi täidlust. Järelmekk on magusakas-vürtsikas, karge ja päikeseloojanguna helge.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel rüübe. Kuid ... kus on nisu, küsib Gambrinus? Praegu meenutab jook pigem vägagi korralikku triple-tüüpi belglast, milles on mõnusaid lisatoone, kuid nisuõllega ei haaku tulemus kuigivõrd, ka mitte belgia omaga (kui jätta kõrvale koriander).
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment