Thursday, August 4, 2016

Pulmaõlu

Pulmaõlu (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5%vol. Liigimääratlus: APA

Tootjainfo: "Vesi, pilsner ja vienna linnased, El Dorado ja Mosaic humalad, aedtill, pärm.
Miski ei lähenda inimesi nii nagu ühine kann head õlut."

Väike lihtne pudel, pastelsetes-sinistes toonides kaheosaline sildikujundus. Esimese hooga pani kulme kergitama, nähes õlles mingeid pulgakesi hõljumas ... aga ju need vist tillikarvakesed on :)

Mnjah. Neid karvakesi nähes käis korraks peast mõte - see võib endaga tuua ebaadekvaatse vahutamise. Ja nii läkski :( Helevalge vahuvulkaan laotas end üla laua. See vähene mis klaasi jõudis ei vahuta enam absoluutselt. Õlle värvus - häguselt piimjaskollane. Magusakas-biskviitjas aroom täidab kogu toa, lähemalt nuuskides lisandub hapendatud tilli omapärane noot.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas, taustal näkitseb mingi kirbe kõrvaltoon. Keskmaitse on hapukas-magusakas, ohtra mädarõikaga hapukurgivee segu biskviitja pehmusega. Lõppmaitse on mõrkjas, kirbe ja torkiv. Järelmaitse on hapukas-magusakas, hapendatud õunte taoline.

Keskmise kehaga, metsikult ülekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-kirbe-hapukas-magusaka buketiga omapärane rüübe. Idee tilli lisada APAle on kindlasti vahva. Kuid tulemus vähemalt selles pudelis oli tööõnnetuse taoline.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment