Monday, August 8, 2016

Suveöö unenägu (7,8%)

Suveöö unenägu (7,8%) (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,8 %vol. Liigimääratlus: saison (6,2 %vol versiooni kirjeldust näeb siit)

Tootjainfo: "Vesi, odra- ja nisulinnased, tsitruseliste koored, ingver, koriander, Northern Brewer ja Cascade humalad, pärm"

Väike lihtne pudel, sildil õiekesed ja marjakesed ... no on ju nunnum kui eelmisel, kas pole? :) Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on ühekorraga magusakas ja hapukas ja vürtsikas ... no täpselt nagu üks saison olema peab. Tagaplaanil hõlub õõõõrna vinena ka midagi lakitaolist, kuid ka see on belglastele üsna omane, eriti kui pisut soojemates oludes kääritatakse. Aga ausõna, see ei häiri karvavõrdki, pigem mõjub omalaadse autentsuse pitserina.

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikas-hapukas, karamelline ja pidulik. Keskmaitse topib suu tihedalt klaaskomme täis ja kallab sipsukese vahuveini järele ... suus kõik kihiseb ja kahiseb ja saputab seelikuid ning kohendab lokikesi. Lõppmaitse lööb esimesed õhulised pidulikud noodid kõlama ja juba ongi piigad poodiumil, lõbustamaks kuninglikku perekonda graatsia ja kergusega. Järelmeki ajal pagevad piigad lavalt, omavahel sädistades, et kas sa nägid mihuke kleit kuningannal oli ja kui nunnu see noor prints .... ja siis see sädisev varblaseparv kaobki garderoobidesse.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja sädeleva paletiga, vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-maguakas-hapuka buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Oi selliseid asju tehtagu palju ja olgu neid riiuleil! Pakkuda koos ... ehhh ... ei ole siia midagi vaja juurde pakkuda!
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment