Thursday, November 8, 2018

Möödunud Suve Mälestus


Möödunud Suve Mälestus (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice / Herb / Vegetable" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "Honey Beerr" ja hinnang 3,48.

Tootjainfo: "Brewed to celebrate our memories of last summer, using wildflower honey from Estonian forests and replacing our summer Sun with big bright orange.
IBU18"

Väike lihtne pudel, sildil ... hmm ... sellest saavad vist aru ainult need, kes on kunagi fotosid ilmutanud :)  Sentimeetrine kreemika varjundiga vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - vähese uduvinega punakaspruun.

Aroom. Oi. Mesi! Apelsinimesi! Apelsinikoortel seisnud mesi. Soeeeee, soe, soe! Apelsinipiparkook ... huvvvitav, kas sellist asja on olemas?

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas, veidi apeslinise varjundiga. Keskmaitse ... mamummumimmu kui nunnu! Apelsinidžemm taruvaiguga. Marumõmm. Karumõmm. 

Lõppmaitse. Seda klaasi kohe ei raatsi kuidagi käest panna. Ma ei tea kuskohast need maasikad nüüd siia tulid, aga kokku said apelsinimaasikad. Väikese erkrohelise mündilehekesega. 

Järelmekk. Mesilased seda jooksid. Kohe ämbrite kaupa. Ja sumiseks sinna juurde nii et tarul tõuseb katus lendu. 

Normaalse kokkuvõtte asemel ütlen MEGA! Megalahe, megamõnus, megailus. See jook paneb heldima. Isegi apelsinine krooksuke mis pärast üles kerkib mõjub nii armsalt, et paneb aiva naeratama. Ma ei tea, kas see peaks kellelegi suve meenutama, vana Gambrinuse jaoks on see pigem oivalisist oivaliseim talveootuse õlu. Selline soe ja jahe ja lahe ja numpsik.
---
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Apelsini piparkoogid on kaubandusvõrgus olemas. Tainas ka.
    https://www.eestileib.ee/toode/piparkoogitaigen-apelsiniga/

    ReplyDelete