Tuesday, June 16, 2020

Archangel


Archangel (Naparbier, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratus: "Sour / Wild Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja 3,47 punkti

Tootjainfo: "Naparbier'i "Barrels" seeria õlu - veinivaatides laagerdunud, tuntavalt viinamarjane, pigem veidi happeline sour"

Väike lihtne pudel, sildil midagi kosmilist ... vist .. või siis mitte? Vahtu sisuliselt ei tekigi, rääkimata siis püsimisest. Õlle värvus - kirkalt, aga ebamääraselt kuldpruun. 

Aroom ... eee ... viinamarjamahl? Veidi käärinud punaste viinamarjade mahl? Noh ja veeeeeidikese punaste viinamarjade äädikat.

Esmamekk on keskmise kehaga ja sädelevalt happeliselt magusakas-hapu. Selline kirkalt ja ilusalt hapu, mis lääb lõõrid ja tšakrad ja uksed-aknda valla.

Keskmaitse muutub pisut kuivemaks, viinamarjakestade laadselt pisut keelekülgi parkivamaks. Sutike balsamicot jookseb ja kuskilt keele ja nina vahel läbi nagu bussile kiirustav koolipoiss kimab autode vahelt signaalitamisest hoolimata.

Lõppmaitse omandab viinamarjaväätide puise tuhmi parkivuse ja muutub samas ka magusamaks, päikeseküpsete punaste viinamarjade elavaks-sulniks näidiseks.

Järelmekk on hapu, kuiv ja parkiv ... ja samas päikeseloojangusoe ning pikema jutuõhtu-sulnilt-sumisev. Seda klaasikest muidugi näppude vahel veeretada ei maksa, muidu kaob selle sisemus sinu sisse ära nii, et ei pane isegi tähele.

Keskmisest veidi raskema kehaga, null-karboniseeringuga ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-hapu buketiga ÜBERtaseme rüübe! Lustlik ja kuiv veinilaadne jook, mille ehk ainumas miinus on täiesti lame ja mullitu suutunnetus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment