Sunday, June 21, 2020

Õdus õhtu


Õdus õhtu (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,4 %vol. Liigimääratlus: "imperial stout"

Tootjainfo: "Viis linnast ja viis USA humalat, lisaks röstitud kakaouba ja vaniljekreem
IBU 54"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Sõrmepaksune tume kollakaspruun vahukiht on kiire kaduma. Õlle värvus - vähese sügavpunase helgiga must. Aroom on raskelt leivane, linnaseline, rosinane, õrna suitsuse puudutusega šokolaadine.

Esmamekk on raske kehaga, mõru-magus ja tajutavalt alkoholine.  Keskmaitse alkoholi teravus peitub šokolaadise pehmuse taha, röstine ja tuhane puudutus muudavad suutunnetuse kuivemaks. Lõppmaitse on hapukas, kõrbemise äärel ohtlikult balansseeriv, robustne ja rohmakas, kolakas ja kohmakas. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, kõrbenud melassi ja tumedate viinamarjade kõrbemise äärele jõudnud viinamarjadžemmi kumulatiivne.

Rämeraske kehaga, vähekarboniseerunud ja tavotja paletiga, mõru-magus-hapukas-mõru-vürtsikas-hapukas-mõru buketiga OK taseme rüübe. Tegemise kuupäevaks on märgitud 28.12.2019, kuid see pool aastat on veidi väheseks jäänud järelküpsemiseks. Võimalik et järgmise poole aastaga lihvuksid siit ülemäärased konarused maha ja kogu kraam muutuks nauditavamaks, kuid hetkel on mulje kui noorest ja kasvatamata kutsikast, kes ei tea kuidas oma käppade ja lõugade jõudu taltsutada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment