Wednesday, June 24, 2020

Black Oak (2020)


Black Oak 2020 (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja 3,84 punkti

Tootjainfo: "MALTS: Maris Otter Pale Chocolate Roasted Barley Special K Black Malt; HOPS: Magnum Fuggles; MISC: Oak Chips Lactose Vanilla Bean; YEAST: Irish Ale
IBU - 26"

Keskmist kasvu purk, söekarva sildil söekarva vaevunähtavad tükid - disain on üsna õnnetu. Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - must. 

Aroom on kreemine ja pehme, nii vanille kui laktoos on mõlemad kenasti tunda ning koos röstga moodustavad üsna šokolaadise-desserdilaadse lõhnapildi. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus. Magus ja mõrkjas ning ka veidi röstiselt hapukas, kuid peamiselt siiski magus.

Keskmaitse muutub kreemiselt pehmeks ja nihkub hapumasse kanti. Huvitaval kombel saab šokolaadist nüüd kamašokolaad, kuid selles määratluses pole kopkatki vihjet odavusele. Ei, see on hea ja mõnus ja lapsepõlvelik.

Lõppmaitse kandub kuhugi ploomisesse kanti. Huvitav, kas kellelgi on pähe tulnud teha maiusena ploomi kamašokolaadis?

Järelmekk on üsna veiniselt või isegi likööriselt ploomihapu ja samal ajal röstimõrkjas ... ning nüüd ehk hakkab vaikselt sisse tulema ka tamme enda tuhmi puidust tooni.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASEME rüübe. Magusama otsa piimastoutide suurepärane esindaja ... no ehk suti isegi liiga magus, aga seda desserdilikum ja omamoodi mõnusamgi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment