Sunday, June 7, 2020

Black Oak (2020-)


Black Oak (2020-) (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja 3,85 punkti

Tootjainfo: "MALTS: Maris Otter, Pale Chocolate, Roasted Barley, Special K, Black Malt. HOPS: Magnum, Fuggles. MISC: Oak Chips, Lactose, Vanilla Bean. YEAST: Irish Ale
IBU - 26"

Keskmist kasvu purk, mustal sildil mustjashallid kuubikud. Pöidlapaksune kakaokarva vaht pole püsiv. Õlle värvus - must. Aroom on tugevalt röstine, mõrkjas-magus, šokolaadine ja kakaone.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus, kohvimagus ja šokolaadimagus. Keskmaitses muudab laktoosi pehmus magusa veel jõulisemaks, lausa suhkruseks, vähese röstpähklise allnoodiga. Lõppmaitse annab korraks tunda veidi hapukamat-ploomisemat nooti, mis tasakaalustab muidu ülemääraseks kiskuvat magusust. Järelmekk on tummine segu röstpähklist, vaniljest, šokolaadist ja mandlitest. Kõige-kõige lõpus ilmub aga esile ka tammelaastude kuiv puidune element, mis toob senise siirupja üldmulje veidi paremasse parlanksi.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-mõrkjas-magusa buketiga Ülevõllikas. Tasakaalust väljas piimastout. Jah, ühest küljest üsna stiilipuhas, kuid ikkagi läilavõitu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment