Thursday, June 4, 2020

Kvaager


Kvaager (Tanker, Eesti) pdl 0,44 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Pale Lager - North Am. / Light / Rice“ ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Lager - Pale" ja 3,93 punkti

Tootjainfo: "Every bird has its own song. Every bird has its inner bird and its own sound too. Our kveik lager is definately a raven and sings kvaager-kvaager, feathers shining blue and purple.
IBU 34"

Keskmist kasvu purk, sünktumedal sildil süngelt veiklev paabulinnu sulemuster? Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - uduselt kollane. 

Aroom on hapukas, meenutades midagu jänesekapsa ja hapuoblika vahele jäävat. Ja no siis teiseks see kveik-pärmi saiataignane puudutus muidugi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse muutub veidi mõrkjamaks ja tuntavalt pärmisemaks, aga huvitaval kombel on ka siin midagi rohelist-hapukat-värskelt-hapendatut. Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas ja mudrune. Järelmekk liigub taas hapukamasse kanti ja lisab ka mõnusat vürtsikat sära ... aga üldmulje jääb ikkagi mudrune ja pärmine.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ebamäärane rüübe. Vana Gambrinus saab aru, miks pruulmeistritele meeldib selle ürgpärmiga katsetada, kuid pole siiani kohanud ühtegi õlu, mida see pärm väärindaks. Praegune resultaat on nö tavalaagri otsijale friigikas, maitsejahtijale aga ühe-korra-huvitava-väärtusega. Kes ja miks peaks seda õlut uuesti ostma, seda oleks keeruline ette kujutada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment