Sunday, June 21, 2020

Red Mango Down


Red Mango Down (Lehe, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Gose" ja 3,38 punkti

Tootjainfo: "We got the red Mango down, we got the red Mango down. Chilli is flaked and Mango is pureed. Roger that. Over and out.
IBU 15"

Väike purk, militaarse hõnguga sildikujundus. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasist, kuid kaob ruttu. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom on huvitavalt kahekihiline - magus puuviljane põhi ja krõpsakalt vürtikas tšilline vine selle kohal. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas, aegamisi ka veidi tšilliga tutvustav. Keskmaitses hakkab esile tulema asjakohane soolane (mitte soolakas, vaid ikka kohe korralikult soolane) maitsekomponent ning tšilli kogub aegamisi tuure üles. 

Lõppmaitse - jaaa, soola on siin ikka päris korralikult, ja tšilli annab sellel vunki juurde. Nagu ikka soolaste toitude-jookide puhul, nii hakkab keel tajuma vaikselt sellist metallist mõrkjas-haput survet, mis ei tulene kindlasti selle õlle enda põhitegijatest.

Järelmekk värvub lõbusalt magusamaks ja puuviljasemaks, mahendades selle läbi tublisti tšilliõhetust. Kas seda magusat mehust tahku nüüd just mangoks oskaks pidada, pole kindel, sest muud maitsed lihvivad selle üsna tagasihoidlikuks, aga komplektina kokku on pilt lahe ikkagi.

Keskmisest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-soolane-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-vürtsika buketiga LAHE ÜLEVÕLLIKAS! Vaat seda põhja tahaks nüüd kohe eraldi proovida, et kas soolasus oli selles tõesti juba algselt nii mõnusalt julge või kasvas sellest alles tšilli toetusel nii kõva tegija? Igatahes on tulemus lahe ja meeldejääv ja muljetavaldav - praeguses järjest paremaks ja kirjumaks muutuvas õlleilmas on see VÄGA kõva sõna!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment