Wednesday, November 25, 2020

Chill It Bang

Chill It Bang (Kalamaja, Eesti) prk 0,33 l. alc 7,6 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untapped liigimääratlus on "Porter - Other" ja hinnang pol veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Official brew of our Chili-Coconut Porter "Chill It BANG".
This coconut-chili infused porter is brewed with 3 different chilies: Habanero, Bird's Eye and homegrown Cayenne chili. Brewed especially for dark cold winter nights. Original idea and recipe is inspired by Tom Kha soup.
IBU 33"

Algse, hobinduse korras sündinud 4 aasta taguse versiooni kirjelduse leiab siit.

Väikest kasvu purk, sildil retro-ameerikalik kujundus. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - tuhmilt mustjas-punane. 

Aroom. Johhaidii-notadii-benediiii!! See lõhn on lihtsalt superluks! Ei noh, ma olen kindel, et siin sees EI OLE loorberilehte ega kafiirlaimi, aga see oleks nagu nende kahe lehekesega keedetud pehme karamell-šokolaad! Noh ja mõistagi KOOKOS, mille tühi kest kaigub kaugele nagu trumm-tramm-trumm.

Esmamekk mõjub jaubralt kergena, võttes arvesse joogi kraadi ja lõhna külluse-astet. Magus ja vaikselt tuure koguva vürtsika vedruvarrega nähtus, kuid samas kerge nagu kevadine tuul loorberisalus.

Keskmaitse lükkab juba veidi kopsakama šokolaadikärutäie sellesse salusse ning lehvitab juba vürtsise lehvikuga kuumavat tuulekest lisaks. 

Lõppmaitse - šokolaadi ja tšilli segu on lihstalt hurmav. Ja no lõika kasvõi koroonakepp tamka-seibideks, aga vana Gambrinuse keel tajub loorberilehe, kafiirlaimi ja nüüd ka soolaste maapähklite eksootilist kokteili!

Järelmekk võtab nüüdseks sisse kraadile ja ootustele vastava raskusastme, täiendab seda korraliku vürtsika argumendiga ning täiesti süüdimatult ujutab kogu keele üle soolaka karamell-šokolaadiga.

MEGA! SUPERMEGA! TŠILLI-ŠOKOLAADIMEGA! Oi vana Gambrinus on rõõmus ja rahul, et Kalamaja rahvas selle oma kunagise hobiõlle nüüd ametlikuna on turule toonud - täpselt nii, nagu seda toona sai soovitatud! Respekt ja uvažuhha, nagu ütleks seltsimehed!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment