Tuesday, November 24, 2020

Põlev Jõgi (Rum BA)

Põlev Jõgi (Rum BA) (Lehe / Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperial Stout, mis on pikalt laagerdunud Austraalist pärit Bundaberg rummi vaatides."

Väike lihtne pudel, lakooniline sildikujundus.  Sentimeetrine mustjaspruun vahukiht kaob kiirelt kirmeks, kuid jääb siis püsima. Õlle värvus - must. 

Aroom ... hmmmmm ... see on .... eee ... lihalik? Ausalt öeldes lähim lõhnapilt, mis ajust üles ujus, oli verivorst! Tõsi küll, magus. Aga noh, kes ütles, et verivorst ei või magus olla?

Esmamekk on raske ja magus ja kange ja melassine. Ja kohvine. Ja keeleotsa kudistav.

Keskmaitse - mõrkjas-magus, kõrbenud keeksi ja rosinate noodiga, rummikoogi ja lagritsa varjundiga.

Lõppmaitse - magus-hapu, tume ja jäme. Pohlade ja rosinatega keeksist õhukeselt lõigatud viilakas, mis on lastud kuivikuks muutuda, selleks et seda siis rummi sisse torgata.

Järelmekk. Veidi metalne ja kõvasti šokolaadine. Õigemini tumedaks keedetud kondenspiima ja šokolaadi segune, millesse on lisatud tublisti nelki, veidi vaniljet ja törts tumedat rummi.

Vägagi raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERTASEME rüübe. Kõik tšekk-in-linnukesed on täidetud, mida rummivaadis hoitud imp-stoudilt oodata on ja seega kiiduväärt ning stiilipuhas tegu. Samas kukerpalle visata kah otse põhjust pole
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment