Sunday, November 1, 2020

Gulden Draak 9000

Gulden Draak 9000 (Steenberge, Belgia). pdl 0,33 l. alc 10,5 % Retebeeri liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang 95 punkti. Untappd ütleb ... jeerum kui palju eri kandeid on olemas, aga stiil on kõigil "Belgian Quadrupel" ja hinnang kõigub 4,0 ümber

Tootjainfo: "The extremely rich and complex taste sensation and the stable beer head can also be found in the Gulden Draak 9000 Quadruple. The sweet caramel touches, however, are still reserved for the Gulden Draak.
With addition of extra malt The new recipe, on basis of 3 different kinds of malt added in a volume of 4 times the content in lager, provide the Gulden Draak 9000 Quadruple with a deep golden amber colour and a fruity scent. Together with the smooth and subtle sweet taste ensures this a wonderfully accomplished bouquet.

In line with the traditions of Brewery Van Steenberge Just like the other specialty beers of Brewery Van Steenberge is the Gulden Draak 9000 Quadruple a beer of high fermentation with secondary fermentation. A wine yeast is used for the secondary fermentation, which also contributes to the grandiose taste."

Tegu pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega 7 aasta taguse kirjelduse pihta. Ja sellest võib kuulata ka unejuttu :)

Pudeli ja sildi välimus on ikka sama - vanade pruulikodade konservatiivsus teeb head meelt. Vaht on kollakam ja veidi vähempüsivam kui toona kirjeldatud sai. Aroom - oi kui hea meel on tõdeda, et toona öeldud märksõna "üleküpsenud hurmaa" on ka praegu peamine emotsioon. Maitsepilt ... ohhhhhjaaaaa ... võimalik et praegu ma enam ei räägiks lookest tinasõdurist ja baleriinist, kuid oh põrgu küll, kui hea see kraam on!

Kuldse klassika juurde tagasipöördumises ei tule kunagi pettuda. Vana Gambrinus on üdini rõõmus, et toonase hinnangu kõik sisulised nüansid olid samal kohal mida praegune, 7 aastat kogenum keel tunneb. Ehk vaid ülivõrdelist vaimustust on kraad vähem, kuna üle sellesama keele on kulgenud nii palju maitseelamusi, et väike panetumine on vältimatu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment