Tuesday, November 10, 2020

Pin-up Bitter Alus

Pin-up Bitter Alus (Brālis, Läti) pdl 0,5 l. alc 5,3 %vol. Ratebeer ei tunne seda toodet. Untappd ütleb: "Extra Special / Strong Bitter" ja hinnang 2,94 punkti

Tootjainfo: "Filtrēts, pasterizēts alus"

Keskmist kasvu pudel, sildil pin-up stiilis õllekalastaja :) Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib päris kaunikeselt, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kuldne. Aroom on magus, pisut mesine, ürdine ja veidi kuldseid sügisõunu meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on karamelline ja leivane ... või siis pigem selline digestiivküpsise taoliselt biskviidine. Lõppmaitse - hapukas, veidi õunane, täpsemalt suhkruga üleküpsetatud ahjuõuna taoline. Järelmekk muutub suisa magusaks, karamelliseks ja mesilasvaha meenutavaks.

Keskmiset kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magus-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Joogina omaette täiesti harju keskmine ... hetkel vist küll latgalia keskmine, kuid bitteri stiili jaoks liiga magusasse-ürdisesse suunda kalda. Võibolla siis "läti bitter" kui omaette ala-stiil? :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment