Thursday, November 12, 2020

Eye Rye

Eye Rye (Brew Division, Venemaa) Pdl 0,5 l. alc 6,5%. Ratebeeri liigimäärtlus: "Specialty Grain - Other" ja hinnang 50 punkti. Untappd ütleb "IPA - Rye" ja hinnang on 3,7

Tootjainfo: "Rye IPA is the most difficult and non-trivial type in the pleiad of India Pale Ales. Bitterness which is typical for this style is balanced spicy and dense malt base. Amazing conversion from citrus fruit flavor to the rich caramel and rye aftertaste is the hallmark of this sort of beer.
IBU 50"

Keskmist mõõtu pudel, sildil astronaut ja viljaringid? Kollane pöidlapaksune vahukiht püsib kaua ja haakub tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. Aroom on VÄGA tihkelt rukkine ja selle taga ka mõnusalt humalane. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõru, tihe ja intensiivne. Keskmaitse - hapukas, rukkine, leivane ja mõõdukalt vürtsikas. Lõppmaitse - leivakooriku taoliselt mõrkjas-magusakas, vürtsikas ja tummine. Järelmekk muutub veidi magusamaks ja pehmemaks, kõõõige lõpuks aga tuleb esile ka päris korralik humalahammustus.

Raksepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõru-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõru mekiga ÜBERtaseme rüübe! Väga asjalik ja stiilipuhas rukki-IPA, kus on selgelt ja puhtalt tunda mõlemad pooled.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment